web analytics

Se och göra i Landvetter

I själva Landvetter samhälle finns ett begränsat utbud av sevärdheter och nöjen. Den golfintresserade får dock enkelt sitt lystmäte tillgodosett. Några kilometer öster ligger nämligen den utmärkta golfbanan Chalmers Golfklubb. Andra bra golfbanor i närheten är Mölndals Golfklubb, Partille Golfklubb och Delsjö Golfbana.

Landvetters läge gör dock samhället till en utmärkt bas för nöjen, upplevelser och äventyr i de omgivande orterna och städerna. Besökare som är intresserade av friluftsliv har många alternativ att välja mellan. Man kan till exempel vandra Vildmarksleden, som är en 38 km lång vandringsled som går från Hindåsgården till Skatås motionscentrum i Göteborg. Ett annat alternativ är att göra vandringar i Delsjöns naturreservat, som är ett enormt område av skogsmark, tjärnar och sjöar beläget bara några kilometer väster om Landvetter.

Det naturliga besöksmålet är dock storstaden Göteborg med alla dess nöjen och upplevelser. Här kan man bland annat besöka ett tiotal mycket sevärda museer, göra ett besök på nöjesparken Liseberg och se sport i världsklass.

Göteborg är Sveriges museistad nummer ett om man räknar bort Stockholm. Här finns något för alla smaker. Ett mycket populärt museum är Världskulturmuseet som har många utställningar inom världskultur från alla tänkbara tidsåldrar. Universeum, som ligger granne med Världskulturmuseet, är mycket påkostat och omfattar till exempel riktiga naturmiljöer med regnskog samt hajtankar. Här kan man som besökare även prova på mängder av experiment. Universeum är en upplevelse för såväl vuxna som barn. Bland övriga populära museum kan nämnas Göteborgs Maritima Centrum, Naturhistoriska museet och Sjöfartsmuseet.

Liseberg är den självklara favoriten för barnen. Nöjesparken, som är den största i hela Norden, är öppen mellan april och oktober. Dessutom håller Liseberg öppet några veckor kring jul. Ett besök till Liseberg i jultider kan verkligen rekommenderas, då hela parken består av ett vackert vinterlandskap.

Även om man inte har något bestämt besöksmål i Göteborg kan staden bjuda på mängder av nöje och underhållning. Göteborg är krogtätt, särskilt vad gäller gemytliga kvarterskrogar. Det går att äta och dricka gott, oavsett i vilken del av staden man befinner sig. Shoppingen är självklart också utmärkt. Göteborg har en bra blandning av gågator med butiker samt shoppinggallerior.

När det gäller sport har man mycket att välja på. I Göteborg huserar många idrottslag i de högsta divisionerna inom den svenska idrotten. Om man är intresserad av ishockey är Frölunda kanske det bästa alternativet. Den fotbollsintresserade kan se allsvensk fotboll på flera platser i staden.

Boende i Landvetter

För ett besök i Landvetter finns många boendealternativ. Ett naturligt alternativ är att övernatta i Göteborg. Möjligheten att övernatta i Mölnlycke, Härryda, Lerum, Partille eller någon av de andra mindre orterna väster om Landvetter finns också. I själva Landvetter (inklusive flygplatsområdet) finns flera bra hotell, varav Landvetter Airport Hotel och Flygplatshotellet är de hotell som ligger närmast flygplatsen.

Kommunikationer

På grund av flygplatsens kommunikationer är det mycket enkelt att ta sig till samhället Landvetter både från väster och från öster. Det gäller dock bara bil och buss. Det finns nämligen ingen järnvägsanslutning till Landvetter. Riksväg 27/40 löper genom samhället Landvetter bara någon kilometer norr om flygplatsen. Det är bara cirka två mil från flygplatsen till centrala Göteborg.